- Na Miotle - http://namiotle.pl -
Kliknij, żeby wydrukować przepis
Talarki waniliowe – małe, kruche ciasteczka
Posted By Ania On 3 sierpnia 2009 @ 06:05 In ciasteczka | 17 Comments
Kruche ciasteczka w kształcie talarków. Malutkie, takie na jeden kęs. Ich przygotowanie zabiera niewiele czasu i jest bardzo proste. Uroku dodają im widoczne ziarenka wanilii.
250 g margaryny do pieczenia
120 g cukru
szczypta soli
1 łyżka mleka
350 g mąki
ziarenka z 1/2 laski wanilii
Margarynę miksujemy z cukrem, solą i mlekiem. Do masy dodajemy ziarenka wanilii i mąkę. Gdy składniki się połączą formujemy z ciasta wałek o średnicy 3 cm, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Schłodzony wałek kroimy w plasterki o grubości 0,5 cm. Ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Copyright © 2013 Na Miotle. All rights reserved.