- Na Miotle - http://namiotle.pl -
Kliknij, żeby wydrukować przepis
Owoce w czekoladzie – tutorial
Posted By Ania On 7 maja 2013 @ 19:44 In bez pieczenia,tutoriale,z owocami | 6 Comments
Dzisiaj pomysł na szybki deser. Owoce w czekoladzie. Pracy niewiele a efekt bardzo fajny. Pomysł podejrzałam na FB. Do przygotowania owocowych “lizaków” użyłam gorzkiej czekolady, ananasa, bananów i kiwi. Wykonanie jest bardzo proste, próbujcie! :)
kiwi, banan, ananas
czekolada
patyczki
Owoce tniemy na plastry i nabijamy na patyczki. Plastry powinny mieć ponad 0,5 cm grubości żeby dobrze trzymały się na patyczkach.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przelewamy ją do wąskiego naczynia, to pozwoli na wygodne zatapianie owoców w czekoladzie. Ja przelałam czekoladę do szklanki.
W gorącej czekoladzie zanurzamy owoce.
Nadmiar czekolady lekko strząsamy z owoców żeby czekolada nie zabrudziła patyczka. Odstawiamy do zastygnięcia. Gotowe :) !
Żeby patyczki ładnie trzymały pion w czasie gdy czekolada zastyga możecie wbić je do kawałka styropianu. Ja styropianu nie miałam pod ręką więc do szklanki wsypałam cukier i powbijałam patyczki do cukru :). Możecie też wypełnić szklankę solą.
Copyright © 2013 Na Miotle. All rights reserved.