- Na Miotle - http://namiotle.pl -
Kliknij, żeby wydrukować przepis
Makaroniki orzechowo – migdałowe
Posted By Ania On 23 grudnia 2007 @ 21:32 In ciasteczka | 2 Comments
Pyszne. Na wierzchu chrupiąca skorupka, w środku mięciutkie. Doskonałe do kawy w świąteczne popołudnie.
25 dag migdałów (lub migdałów z orzechami)
5 dag daktyli
5 dag suszonych śliwek kalifornijskich
5 dag moreli suszonych
3 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka esencji waniliowej (lub cukier waniliowy)
małe, okrągłe opłatki
Bakalie drobno posiekać. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym (lub esencją). Do masy jajecznej wsypać bakalie. Łyżeczką nakładać małe porcje masy na opłatki. Piec około 1 godziny w temperaturze 140 – 150 stopni. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce wtedy pozostaną chrupiące.
Copyright © 2013 Na Miotle. All rights reserved.