Dzisiaj będzie bez przepisu :). W ramach przygotowań do świątecznego jarmarku lukruję pierniczki w ilościach hurtowych. Na zdjęciach zaledwie część tego co wylukrowałam :).
Klękajcie narody!!Cudne Pierniki!!! Mowę mi odjęło!!No i jak tak można nas ”drażnić”talentem??;)) Choć jestem muzykiem,owszem- robię piękne pierniki,lukruję cudnie, nawet stąd odgapiłam Mikołaje,domino… ale te nuty i klucz wiolinowy mnie powalił!!:D
Już wiem!…Zrobię piernikową partyturę,hi, hi!!(wszak ze mnie kompozytor).A tak poważnie – chylę ciało do pasa- w pokłonach przed cudeńkami!!Serdeczności!!Ech! żal, że takie piękne nuty nie trafią do mnie w Święta :(( Pozdrawiam!
Jejku, Aniu one są piękne!
Uważam,że Twoje zdolności manualne tutaj dużo mają do powiedzenia. Ja w życiu tak pięknie nie polukruję pierniczków.
Są wręcz bajkowe! Ściskam ciepło:*
To prawdziwe arcydzieła!!!! Pierniczki wyglądają tak cudownie bajkowo, że aż brak słów!!! Są cudne, cudne, cudne!!!
Chyba bym się zapłakała z żałości, gdybym miała wbić zęby w takie cudo!!! Absolutnie nie wolno ich zjadać, choć z drugiej strony żal nie zjadać, bo w smaku są tak samo wspaniałe: moja córka nigdy nie lubiała pierników, a te uwielbia!!!
Nie mogę tu zaglądac bo się cholerni stresuję tymi piernikami są takie cudowne! Zrobiłam Twoje mikołaje i jeszcze inne takie, dziergałam je 5h aż zaczęłam mieć dość a Ty robisz i robisz te pierniki…ile czasu dekorujesz taka blaszkę? pewnie z 20 minut!z Twoją wprawa :) sa przecudne, uwielbiam na nie patrzeć!!!
Jestem tak zauroczona tymi pierniczkami, że aż mnie zatkało:). Są przecudne. Gratuluję talentu, wprawnej ręki i pomysłu na te cudeńka.
Gdzie kupujesz takie fajne barwniki? Pozdrawiam i wszystkiego dobrego na Święta.
O rany! Ja to bym ich w życiu nie odważyła się zjeść. Przepiękne! Tak cudnych pierników w życiu jeszcze nie widziałam. Lepiej z nimi do muzeum, żeby potomni też mogli podziwiać :D
Cudeńka, przepiękne!!!!! mam pytanko czy znasz może przepis na pierniki, które można zrobić w tym tygodniu? zagapiłam się strasznie…czas mi tak szybko leci odkąd urodziłam dzidzię :(
i jeszcze cos…strasznie ale to strasznie szanuje ludzi z takimi zdolnosciami i z taka wyobraznia…jak patrze na swoje..to smiac mi sie chce..masz talent!!
Padłam na kolana z wrażenia ;) Z pewnością poprzestanę na wrzuceniu na pierniczki nieco posypki cukrowej lub połówek migdałów (co mi przypomina, że musze je kupić). Pozdrawiam
Pierniczki są absolutnie obłędne – piękne i nie będzie już o tym. Ale jak ty je pieczesz w takich ilościach ? Wczoraj piekłam swoje i była to organizacyjna klęska. Wałkowanie, wycinanie, układanie na blachach, wkładanie do piekarnika, wyjmowanie – za dużo tego naraz. Chociaż zaangażowałam do pomocy męża, który pilnował żeby przynajmniej się nie poprzypalały, to i tak nie wyszły piękne. Nie są takie płaskie, jak twoje, tylko mają góry i doły, są krzywe. Byłam tak zgrzana i zmęczona, że odeszła mi ochota na lukrowanie. Ale są bardzo smaczne / twój przepis na domino/. Może jeszcze je polukruję, bo kupiłam barwniki, ale podziwiam nie tylko „artystyczny wyraz” twoich piernikowych dzieł, ale też rzemiosło pieczenia. Pozdrawiam
W tym roku upiekłam pierników z 6 kilogramów mąki :). Ale piekę w partiach (na jeden raz 1 kg mąki) :). Włączam świąteczne piosenki, mam pod ręką kubek z kawą i produkuję :). Mam trzy blachy do pieczenia, w czasie jak dwie są w piecu, wałkuję ciasto, wykrawam pierniki i zapełniam trzecią blachę. I tak w kółko :)
Maaaatkooooo! to dzieła sztuki! w życiu nie widzialam czegos tak pieknego!!!!!!! chętnie powiesiłabym sobie takie cuda na szyi, jako bijou!:)))) Grzech zjadac!Pozdrawiam cieplo!!!!
Czy moze Pani podać przepis na ciasto piernikowe,z którego wykonane są te przecudne dzieła?szukam przepisu do dość wymyślnych foremek-by zachowywało kształt i powierzchńia była pięknie płaska. dziękuje.
Tak, te pierniczki na zdjęciach są dekorowane z użyciem pergaminowego rożka. Jak mi starczy czasu, w przedświątecznym zamieszaniu, to postaram się przygotować film o dekorowaniu pierniczków.
Zdjęcia i wpisy, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.
(Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).
szczerze?….. to najpiękniejsze pierniczki jakie widziałam… serio…. Są przepiękne!!!
Dziękuję bardzo :)
O łał. Mogłabym siedzieć tydzień nad każdym pierniczkiem, a i tak bym tak ładnie nie udekorowała. Szacun ;).
Piękne !!!!
Klękajcie narody!!Cudne Pierniki!!! Mowę mi odjęło!!No i jak tak można nas ”drażnić”talentem??;)) Choć jestem muzykiem,owszem- robię piękne pierniki,lukruję cudnie, nawet stąd odgapiłam Mikołaje,domino… ale te nuty i klucz wiolinowy mnie powalił!!:D
Już wiem!…Zrobię piernikową partyturę,hi, hi!!(wszak ze mnie kompozytor).A tak poważnie – chylę ciało do pasa- w pokłonach przed cudeńkami!!Serdeczności!!Ech! żal, że takie piękne nuty nie trafią do mnie w Święta :(( Pozdrawiam!
Jestem pełna podziwu! czy można zdradzic, gdzie ten jarmark? bo widze teatr korez w miniaturce i zaświeciła się nadzieja, że jarmark blisko mnie…:)
Jarmark w Chorzowie :)
ARCYDZIEŁA! Nic tylko umierać z zazdrości! Podziwiam i gratuluję talentu :) Pzdr Aniado
Są przepiękne! Misterne dzieła sztuki! Cuda, nie pierniki!
Pozdrawiam:)
o rany… niesamowite :) żal by mi było zjeść ;)
Mistrzostwo Świata!
Aniu brak mi słów, żeby opisać jakie one są piękne!
Są zdecydowanie fantastyczne :D Jestem pod wielkim wrażeniem.
Przecudne… szkoda zjadać takie wspaniałe pierniczki. Jakie muszą być pracochłonne…
Jejku, Aniu one są piękne!
Uważam,że Twoje zdolności manualne tutaj dużo mają do powiedzenia. Ja w życiu tak pięknie nie polukruję pierniczków.
Są wręcz bajkowe! Ściskam ciepło:*
Ja się zapowietrzyłam z wrażenia , normalnie takie , no takie cudne ,że ach i och , nawet wow to mało
Piękne są, precyzyjne do bólu.
Widać niesamowite praktykę i opanowanie do perfekcji gęstości lukru.
Podziwiam i idę oglądać jeszcze raz.
To prawdziwe arcydzieła!!!! Pierniczki wyglądają tak cudownie bajkowo, że aż brak słów!!! Są cudne, cudne, cudne!!!
Chyba bym się zapłakała z żałości, gdybym miała wbić zęby w takie cudo!!! Absolutnie nie wolno ich zjadać, choć z drugiej strony żal nie zjadać, bo w smaku są tak samo wspaniałe: moja córka nigdy nie lubiała pierników, a te uwielbia!!!
Wow… Arcydzieło !!!
Prześliczne. Motorowe najlepsze
woooooow
są bajeczne! :)
Nie mogę tu zaglądac bo się cholerni stresuję tymi piernikami są takie cudowne! Zrobiłam Twoje mikołaje i jeszcze inne takie, dziergałam je 5h aż zaczęłam mieć dość a Ty robisz i robisz te pierniki…ile czasu dekorujesz taka blaszkę? pewnie z 20 minut!z Twoją wprawa :) sa przecudne, uwielbiam na nie patrzeć!!!
Piękne!
Przepiękne, jesteś mistrzynią lukrowania
Przepiękna koronkowa robota! Uwielbiam robótki ręczne, ale nie mam na nie specjalnie czasu. Pozdrawiam, zachwycona Asia
koronkowa robota! doprawdy, chylę czoła!
to się je?
Rany, ależ by mi było szkoda schrupać takie cacko :)
Jestem tak zauroczona tymi pierniczkami, że aż mnie zatkało:). Są przecudne. Gratuluję talentu, wprawnej ręki i pomysłu na te cudeńka.
Gdzie kupujesz takie fajne barwniki? Pozdrawiam i wszystkiego dobrego na Święta.
Ewka, barwniki możesz kupić na allegro :)
O rany! Ja to bym ich w życiu nie odważyła się zjeść. Przepiękne! Tak cudnych pierników w życiu jeszcze nie widziałam. Lepiej z nimi do muzeum, żeby potomni też mogli podziwiać :D
Arcydzieła!!! CUDOWNE!Aż mi dech zaparło:-)))
Wierną fanką jestem Twoich pierników, od lat :)
Jej, te pierniczki są absolutnie fenomenalne!
Cudeńka, przepiękne!!!!! mam pytanko czy znasz może przepis na pierniki, które można zrobić w tym tygodniu? zagapiłam się strasznie…czas mi tak szybko leci odkąd urodziłam dzidzię :(
Monnallisa zrób pierniczki z przepisu na piernikowe domino. Wystarczy jak ciasto przeleżakuje w lodówce przez noc i możesz piec.
Arcydziela!!!!
i jeszcze cos…strasznie ale to strasznie szanuje ludzi z takimi zdolnosciami i z taka wyobraznia…jak patrze na swoje..to smiac mi sie chce..masz talent!!
Cudowne!
Dziewczyny bardzo, bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów :)
Padłam na kolana z wrażenia ;) Z pewnością poprzestanę na wrzuceniu na pierniczki nieco posypki cukrowej lub połówek migdałów (co mi przypomina, że musze je kupić). Pozdrawiam
Wyglądają obłędnie. Nie chcę myśleć ile czasu trzeba było na to poświęcić…
Piękniejszych chyba jeszcze nie widziałam :) Zdobisz pierniczki za pomocą tylki?
Nie używam tylek, wyciskam lukier przez pergaminową tutkę.
przecudneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !
i jak je zjeść, jak po prostu ża takiego rękodzieła !
Gratuluję talentu i pomysłu !!!
z wrażenia zapiera dech
Cudne!!!!!!!!!wszystkie!
Cudowne!!! Przepiękne! Prześliczne no nie mogę się napatrzeć! <3
Niech Pani zdradzi ile nocy Pani zajęło udekorowanie ich :)
Najpiękniejsze pierniczki jakie kiedykolwiek widziałam!!!!!
czy możesz napisać przepis na lukier i sposób jakim lukrujesz? :) przepiękne!
W poprzednich wpisach jest kurs lukrowania i przepis na lukier :)
No po prostu koronkowa robota, chylę czoła. Pozdrawiam. Ala
Są niesamowite! Brak mi słów :)
Pierniczki są prześliczne oraz bardzo dopracowane. Pozdrawiam
Przepiękne!!!
Szkoda, że moja ręka nie potrafi wykonać takiego arcydzieła… ;)
Pozdrawiam:)
Absolutnie obłedne te twoje pierniki Aniu. Zazdroszcze talentu. Ale pozniej szkoda jesc takie slicznosci :)
Pierniczki są absolutnie obłędne – piękne i nie będzie już o tym. Ale jak ty je pieczesz w takich ilościach ? Wczoraj piekłam swoje i była to organizacyjna klęska. Wałkowanie, wycinanie, układanie na blachach, wkładanie do piekarnika, wyjmowanie – za dużo tego naraz. Chociaż zaangażowałam do pomocy męża, który pilnował żeby przynajmniej się nie poprzypalały, to i tak nie wyszły piękne. Nie są takie płaskie, jak twoje, tylko mają góry i doły, są krzywe. Byłam tak zgrzana i zmęczona, że odeszła mi ochota na lukrowanie. Ale są bardzo smaczne / twój przepis na domino/. Może jeszcze je polukruję, bo kupiłam barwniki, ale podziwiam nie tylko „artystyczny wyraz” twoich piernikowych dzieł, ale też rzemiosło pieczenia. Pozdrawiam
W tym roku upiekłam pierników z 6 kilogramów mąki :). Ale piekę w partiach (na jeden raz 1 kg mąki) :). Włączam świąteczne piosenki, mam pod ręką kubek z kawą i produkuję :). Mam trzy blachy do pieczenia, w czasie jak dwie są w piecu, wałkuję ciasto, wykrawam pierniki i zapełniam trzecią blachę. I tak w kółko :)
Dech mi zaparło…
WOW!! – nie wiem co innego mogłabym napisać. Ależ masz talent!
MEGA MEGA!! Nigdy nie osiągnę takiej perfekcji! Można prosić przepis na taki lukier? I jakich barwników używasz?
Wyglądają jakby były wychaftowane. Prześliczne!
Maaaatkooooo! to dzieła sztuki! w życiu nie widzialam czegos tak pieknego!!!!!!! chętnie powiesiłabym sobie takie cuda na szyi, jako bijou!:)))) Grzech zjadac!Pozdrawiam cieplo!!!!
:)
Pięknie lukrujesz, małe dzieła sztuki…
Ty zrobiłaś takie pierniki? Matko, jaka zdolna! Przepiękne są!!!!!!!!!!!!!!!
Pierniczki są pzrepiękne!
Czym dekorowałaś? Zwykłą tytką z papieru pergaminowego? :)
Tak, dekoruję zwykłą tutką z papieru do pieczenia. Zamierzam w końcu kupić tylki do dekorowania, ale to chyba już na przyszłe święta :)
Dziekuje serdecznie za cudowna lekcje.[image=Obrazek 1.jpg]
…ja kupilam tylki, ale takie cuda tylko zwykla tutka mozna zrobic :) Tylki stoja na polce.
a dziurki w pierniku wykrawasz przed pieczeniem, czy po?
Hala super te Twoje pierniczki :)
aga: wszystkie dziurki PRZED pieczeniem :)
dziekuje :)
Czy moze Pani podać przepis na ciasto piernikowe,z którego wykonane są te przecudne dzieła?szukam przepisu do dość wymyślnych foremek-by zachowywało kształt i powierzchńia była pięknie płaska. dziękuje.
Pierniczki ktore wygladaja jak wyhaftowane sa wykonane z tytlki? Mozna poprosic o jakies zdjecia w czasie wykonywania?
Pozdrawiam
Tak, te pierniczki na zdjęciach są dekorowane z użyciem pergaminowego rożka. Jak mi starczy czasu, w przedświątecznym zamieszaniu, to postaram się przygotować film o dekorowaniu pierniczków.
Piękna koronkowa robota:)
Tez chciałabym się tak nauczyć ale mi nie wychodzi;)
Leave reply
Szukaj
O mnie
Czarownica zafascynowana mocą ziół, fanka wytrawnego wina i calvadosu, jazzoholik.
Napisz do mnie
Kategorie
Archiwum
Meta
Zdjęcia i wpisy, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.
(Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).
TAGI
bakalie cynamon czekolada drożdże grill hand made jabłka karmel kruche lukrowanie marchewka migdały orzechy owoce leśne przyprawy korzenne smażone twaróg świąteczne wypieki