- Na Miotle - https://namiotle.pl -
Kliknij, żeby wydrukować przepis
Pierniczenia ciąg dalszy…
Posted By Ania On 8 grudnia 2007 @ 14:21 In ciasteczka i pierniczki dekorowane lukrem,pierniki | 9 Comments
Zabawa w lukrowanie pierników i ciasteczek korzennych rozpoczęta. Aby rozpocząć zabawę wystarczy cukier puder, białko, barwniki spożywcze i pergamin. Białko mieszamy z cukrem (koniecznie przesianym przez sitko żeby grudki cukru nie zatykały pergaminowej tutki), dodajemy barwników. Z pergaminu formujemy rożek i wkładamy do środka lukier. Lukier można najpierw włożyć do woreczka, zawinąć woreczek na węzeł, odciąć róg i woreczek z lukrem włożyć do pergaminowej tutki – taki zabieg pozwoli zapobiec wyciekaniu lukru górą. Teraz można zabrać się za lukrowanie :)
Copyright © 2013 Na Miotle. All rights reserved.