- Na Miotle - http://namiotle.pl -
Kliknij, żeby wydrukować przepis
Smoothie – jagoda, avocado.
Posted By Ania On 10 maja 2013 @ 09:52 In smoothies, koktajle | 6 Comments
Smoothie z jagód ma piękny kolor, a dodatek avocado sprawia, że ma niezwykle kremową konsystencję. Przyjemnego smaku nadaje mleko kokosowe. Warto pokusić się i przygotować mleko kokosowe samodzielnie. Pracy niewiele, a otrzymujemy mleko bez dodatku chemii, no i produktem ubocznym są wiórki kokosowe, które można wykorzystać do ciast i deserów.
Przepis na domowe mleko kokosowe znajdziecie TUTAJ
1 dojrzałe avocado
1 szklanka jagód (ja dałam mrożone)
1 szklanka mleka kokosowego
miód do smaku
Avocado pozbawiamy skórki i pestki. Avocado, jagody i mleko umieszczamy w malakserze (lub miksujemy blenderem). Gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy miód. Ja dodałam 2 łyżki, ale możecie dodać tyle ile Wam odpowiada. Podajemy tuż po przygotowaniu. Wierzch posypałam wiórkami kokosowymi, które pozostały po zrobieniu mleka kokosowego.
Copyright © 2013 Na Miotle. All rights reserved.