Piernikowe domino było dobrym wstępem do rozpoczęcia corocznego lukrowania pierniczków. Trzeba tylko przygotować lukier, barwniki i inne piernikowe ozdoby i wziąć się do roboty :). Muszę się jednak przyznać, że chociaż kolorowe pierniczki wyglądają niezwykle atrakcyjnie to dla mnie najpiękniejsze są te dekorowane tylko białym lukrem.
Jakie cudowności, aż żal by mi było je jeść! I faktycznie – te z samego białego lukru najpiękniejsze. Podziwiam!
przepiękne!
Przepięknie je udekorowałaś. Są urocze!
Małe dzieła sztuki! Szkoda, że i ja nie mam takich zdolności:)
Ja jeszcze nie robię, bo mi do Świąt wyjedzą… Przepiękne są a białe wręcz bajkowe :)
Cudne cudne ! mnie też się te białe bardzo podobają. Śliczny jest ten domek.
Zdradzisz, gdzie kupiłaś foremki? ;)
Czy polukrowane pierniczki przetrwają do świąt (o ile ich ktos nie zje?)
pozdrowienia
Ola
To nie może byc dzieło ludzkich rąk! :) Są prześliczne! Zdradź proszę tajemnicę produkcji tak cudownego lukru!
A możesz zdradzić, czym nanosisz lukier? Jest piękny!
Fajnie, że pierniczki się podobają. Lukier nie jest żadną tajemnicą to białko utarte z przesianym cukrem pudrem, nic więcej :)
Pierniki lukruję z pomocą papieru pergaminowego zwiniętego w rożek.
cudowności jak zawsze :oczami:
Aniu ja z drzeniem serca zagladam do Ciebie w okresie piernikowym. Wiem, powtorze sie ale co mam innego powiedziec :) Twoje pierniczki sa przecudne. Wygladaja na bardzo proste, ale jak ktos ma dwie lewe rece jak ja i probowal jaka to sztuka docenia Twoja prace podwojnie jak nie potrojnie :) Ja w tym roku znow sprobuje tak dla zabawy, kto wie moze w koncu zaskocze jak robic takie pieknosci :)
Elu pierniczki nie tylko wyglądają na bardzo proste ale takie właśnie są :). Lukruj, wprawa czyni mistrza… ja ciągle dążę do doskonałości :)
Jestem pod wielkim wrazeniem tych pierniczkow! One sa cudowne, wygladaja zachwycajaco. Jestem tez pelna podziwu dla Twoich zdolnosci. Nie wiem czy to takie proste jak piszesz :)
pozdrawiam
Slicznosci :)
Nie wiem jak to mogło się zdarzyć ,ale jestem u Ciebie po raz pierwszy, jednak na pewno nie ostatni. Pierniczki są przepiękne, to niemożliwe, że da się to zrobić za pomocą pergaminu, ale chyba i tak poćwiczę.
wpadlam w zachwyt! :-)
piękne, nieprzeładowane, eleganckie, klasa sama w sobie!
Są przepiękne! Skromne, eleganckie-klasa! Też chciałabym tak udekorować swoje…ale czy się uda? Czy rożkiem rzeczywiście się uda?
Ja lukruję tylko rożkiem. Nie używam nic innego, żadnych innych „wspomagaczy” :). Rożek jest fajny bo możesz dowolnie regulować grubość lukrowej „nitki” odcinając odpowiednio końcówkę rożka.
Nie wiem czy to komplement, wedlug mnie tak. Wygladaja jak u Marty Stewart ;-) Teraz tu gdzie jestem pelno ciasteczkowo pierniczkowych wydan kulinarnych gazet.
Aniu, prawdziwe pierniczkowe cudenka! Chcialabym, by moje choc w polowie tak wygladaly ;)
Pozdrawiam!
co tu dużo gadać, są po prostu boskie
Prześliczne! Nie mogę oczu oderwać B-)
Powiem krótko. Tak PIĘKNYCH pierniczków nigdy jeszcze nie widziałam (a widziałam bardzo dużo). Jesteś dla mnie MISTRZYNIĄ w ozdabianiu. Szczerze podziwiam.
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Dla mnie lukrowanie pierniczków to wielka radość, a jeszcze większa jak efekty tego lukrowania wzbudzają pozytywne emocje :)
let’s!! love these — so whimsical.
cheers,
*heather*
Wiedziałam, że będą piękne! lubię do Ciebie zaglądać :)
Pozdrawiam listopadowo i piernikowo:)
Am extremely envious of your beautiful icing skills – these cookies look gorgeous! Almost too good to eat… almost :)
niesamowite!!! wow!
cóż można dodać :) przepiękne :D
Przepiękne! Dech zapiera po prostu!:)
Bosko śliczne!
Śliczne pierniki, aż szkoda ich jeść, gratulacje!
Po prostu artystka!
:)
Arcydziełka
Wiem, że juz tu wszytsko powiedziano i pewnie przywykłas do zachwytów nad Twoimi pierniczkami… ale one są tak śliczne, finezyjne, misterne i urocze, że jak tu się nie zachwycać…:) najpiękniejsze jakie widziałam! Pozdrawiam:)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa :)
Piękne i przecudowne pierniczki powstają z Twoich rąk :) Dekorowanie pierników to nie łatwa sprawa :)
Te miętowo – białe po prostu zachwycają. Chociaż lukrowane na biało lubię jednak najbardziej :)
Ja też zdecydowanie lukrowanie na biało lubię najbardziej :). Jest takie … eleganckie :)
Przepiekne, zdradz prosze jak uyskalas tak piekny odcien miety?
Do barwienia lukru używam barwników w żelu albo w paście.
Leave reply
Szukaj
O mnie
Czarownica zafascynowana mocą ziół, fanka wytrawnego wina i calvadosu, jazzoholik.
Napisz do mnie
Kategorie
Archiwum
Meta
Zdjęcia i wpisy, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.
(Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).
TAGI
bakalie cynamon czekolada drożdże grill hand made jabłka karmel kruche lukrowanie marchewka migdały orzechy owoce leśne przyprawy korzenne smażone twaróg świąteczne wypieki