Musicie je upiec! :). To bardzo fajny pomysł na świąteczną, jadalną dekorację. Każda choinka składa się z 3 części, które łączymy ze sobą. Ważne jest aby ciasto, z którego będziecie piec choinki nie rosło w czasie pieczenia ponieważ nie będzie się dało połączyć ze sobą części choinki. Ja, do upieczenia choinek wykorzystałam ciasto z przepisu na ciasteczka cynamonowe z melasą, które nie zmienia kształtu w czasie pieczenia i nadaje idealnie do wypieku choinek.
Aby Wam ułatwić przygotowanie części choinki przygotowałam szablony, które wystarczy wydrukować, wyciąć i z ich pomocą wykonać choinkę. Szablony możecie pobrać tu: choinka cz. 1, choinka cz. 2, choinka cz.3.
Pomysł na choinkę podejrzałam na stronie Megan.
Świetny pomysł! I można wylukrować jej piękne bombki.
Szablony! Jesteś cudowna. :)
Cudowne choinki. Gdyby je ozdobić kolorowym lukrem – to już byłaby bajka
Pozdrawiam serdecznie
Zasadzam się na te choinki, ale nie mam drukarki, a niech to:P. Chyba przystawię kartkę do monitora i przerysuję szablony:P.
Leave reply
Szukaj
O mnie
Czarownica zafascynowana mocą ziół, fanka wytrawnego wina i calvadosu, jazzoholik.
Napisz do mnie
Kategorie
Archiwum
Meta
Zdjęcia i wpisy, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.
(Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).
TAGI
bakalie cynamon czekolada drożdże grill hand made jabłka karmel kruche lukrowanie marchewka migdały orzechy owoce leśne przyprawy korzenne smażone twaróg świąteczne wypieki