Czekolada na patyku do rozpuszczania w gorącym mleku lub kakao. Do przygotowania choco pops’ów możecie użyć czekolady mlecznej lub gorzkiej, możecie też połączyć gorzką i mleczną. Ja udekorowałam choco pops’y grubo siekanymi orzechami, ale możecie udekorować czym chcecie: orzechami, migdałami, mini marshmallow, kokosem. Dowolne smaki, dowolne kombinacje. Róbcie! :)
2 tabliczki czekolady (dowolnej)
patyczki drewniane
siekane orzechy, migdały, kokos – co chcecie
forma silikonowa na mini babeczki (koniecznie silikonowa – z takiej łatwo wyjmiecie
zastygniętą czekoladę)
do czekolady możecie dodać różne przyprawy: cynamon, chilli, kardamon.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Czekoladę przelewamy do formy, czekamy kilka minut i wbijamy patyczki. Czekoladę posypujemy orzechami i lekko dociskamy orzechy. Odstawiamy co chwili aż czekolada będzie zimna i twarda.
Świetne :)
Leave reply