babki i keksy

Babka kukurydziana (bezglutenowa) z amaretto
Babka drożdżowa z marchewką
Babka pomarańczowa – ucierana
Babka cytrynowa
Babka kukurydziana
Babka ucierana
Babka z nutellą
Babka ucierana z Irish Cream
Świąteczny keks migdałowy (bez mąki)
Keks angielski
Keks – ciasto pełne bakalii (najlepszy!)

bez pieczenia

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką
Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym
Sernik na zimno z jagodami
Batoniki musli
Granola (1)
Granola (2)
Jajko czekoladowe
Lemon Curd – krem cytrynowy
Kartofelki (bajaderki)
Ciepłe lody
Mus czekoladowy
Pischinger (masa z mlekiem w proszku)
Pischinger (masa bez mleka w proszku)
Florentynki czekoladowe
Draże mleczne
Trufle w gorzkiej czekoladzie
Domowe marshmallow
Ciasteczka ule
Batoniki orzechowo – migdałowe
Ciasteczka mleczno – kokosowe

ciasta

Ciasto korzenne z Guinnessem
Ciasto cynamonowe z podwójną kruszonką
Ciasto ucierane z jabłkami
Ciasto z jeżynami
Ciasto odwracane z nektarynkami (Nectarine upside-down chiffon cake)
Ciasto cytrynowe z jagodami
Ciasto bananowo – migdałowe
Ciasto czekoladowe z burakami
Ciasto marchewkowe
Ciasto jogurtowe
Ciasto kokosowe (bounty)
Ciasto orzechowo – migdałowe
Ciasto ucierane z owocami
Ciasto czekoladowo – bananowe
Ciasto bardzo czekoladowe
Ciasto bananowe
Ciasto (lub deser) toffi
Strucla z makiem
Chlebek bananowy
Drożdżowy zawijaniec z nadzieniem morelowo – migdałowym
Drożdżowy zawijaniec z makiem
Tarta rabarbarowa z bezą włoską
Victoria Sponge Cake
Brownies (najlepsze!)
Mazurek z masą krówkowo – orzechową
Torcik migdałowy (jak z IKEA)
Tort malinowy
Drożdżowy ślimak z nadzieniem figowym
Makowiec na biszkopcie

ciasteczka

Ciasteczka cynamonowe w słoiku
Ciasteczka cynamonowe z melasą
Ciasteczka brownie z lentilkami
Maślane ciasteczka z kremem czekoladowym
Ciasteczka kokosowo-owsiane z białą czekoladą
Róże – ciasteczka maślane
Ciasteczka czekoladowo – kawowe
Ciasteczka cukrowe
Ciasteczka wiedeńskie
Kruche ciasteczka z nadzieniem orzechowym
Ciasteczka podwójnie czekoladowe
Ciasteczka maślane – maleńkie i niezwykle kruche
Kruche ciasteczka z limonką i czekoladą
Ciasteczka mleczno – kokosowe (bez pieczenia)
Ciasteczka z nadzieniem daktylowym
Kruche koła – idealne ciasteczka korzenne
Talarki waniliowe – małe, kruche ciasteczka
Ciasteczka z czekoladą
Maślane ciasteczka świąteczne
Kruche ciasteczka cytrynowe
Kruche ciasteczka migdałowo – czekoladowe
Pepparkakor – pieprzne ciasteczka
Kruche ciasteczka słonecznikowo – owsiane
Ciasteczka kredki
Kakaowe guziczki
Wiosenne kwiatki – ciasteczka kruche, maślane
Maślane, kruche ciasteczka na patyku (Cake pops)
Mini bezy
Kruche supełki
Kruche gniazdka
Guziczki toffi – domowy Twix
Rozetki – chrupiące i kruche
Klawisze
Herbatniki korzenne z płatkami migdałowymi
Orzeszki
Aspirynki
Ciastka kruche z dziurką przekładane powidłami
Marchewki z kruchego ciasta
Kartofelki (bajaderki)
Drożdżowe kwiatki
Batoniki orzechowo – migdałowe

drożdżowe

Drożdżówki z serem
Camembert zapiekany w cieście drożdżowym
Drożdżowy zawijaniec z nadzieniem morelowo – migdałowym
Babka drożdżowa z marchewką
Drożdżowy zawijaniec z makiem
Drożdżowy zawijaniec z jagodami
Rogaliki drożdżowe z maślanką
Jak zrobić koszyczek z ciasta drożdżowego
Drożdżowy ślimak z nadzieniem figowym
Drożdżówka z serem
Drożdżowe kwiatki
Drożdżowy placek z borówką amerykańską
Drożdżowe rogaliki z nutellą
Drożdżowe ‘miseczki’ na rzeżuchę.
Westfalskie ludziki z ciasta drożdżowego
Brioszki – francuskie bułeczki drożdżowe
Placek drożdżowy z cynamonem
Bułeczki drożdżowe z czereśniami
Świąteczne baranki i kwiatki z ciasta drożdżowego
Racuchy drożdżowe
Bułeczki drożdżowe – odrywane
Bułeczki miodowe
Bułeczki (z masłem smakowym)
Pączki – rurki ze śmietaną
Pączki (oponki)
Strucla z makiem
Zawijańce z bazylią
Chlebek naan (podpłomyk)
Focaccia z rozmarynem
Focaccia (2)
Bułeczki śniadaniowe
Calzone czyli pizza pieróg
Bułeczki z serem
Cinnabons – cynamonowe zawijańce
Odrywane bułeczki z jagodami i wiśniami
Pączki z ciasta parzonego
Trdlo (trdelnik)
Chałka maślana

koktaile, smoothies

Koktajl – truskawka, banan, bazylia
Mleko kokosowe – domowe
Smoothie – botwinka, gruszka, banan
Smoothie – roszponka, banan
Smoothie – wiśnia, banan, ananas
Smoothie – jagoda, avocado
Smoothie – ananas, pomarańcza

masy, dodatki do ciast

Pasta pomarańczowa
Smażona skórka pomarańczowa
Masło orzechowo – korzenne
Masa makowa
Lemon Curd – angielski krem cytrynowy (bez białek)
Przyprawa korzenna do piernika
Krem czekoladowo – orzechowy (nutella)

mazurki

Mazurek kajmakowo – chałwowy
Mazurek z masą krówkowo – orzechową
Mazurek morelowo – migdałowy
Mazurek orzechowy z migdałową bezą
Mazurek orzechowo – migdałowy
Mazurki całkiem malutkie

na słono

Mini tarty z cukinią i marchewką
Tarta łososiowo – szpinakowa
Bułeczki (z masłem smakowym)
Pizza
Krakersy
Focaccia (2)
Calzone czyli pizza pieróg
Kokilki z ciasta francuskiego
Tortilla + nadzienie = qurrilla
Focaccia (1)
Focaccia z rozmarynem
Grissini – włoskie paluszki chlebowe
Grissini (2)
Zawijańce z bazylią
Kruche babeczki z wytrawnym nadzieniem
Paszteciki
Muffiny pszenno-kukurydziane z fetą
Pasztet drobiowy pieczony w słoiczkach

pączki i faworki

Pączki (oponki)
Pączki – rurki ze śmietaną
Pączki z ciasta parzonego
Pączki z sokiem pomarańczowym
Mini pączki z… marshmallow :)
Pączki – pyszne i puszyste
Doughnut czyli mini pączek z dziurką
Oponki
Faworki (chrust) na piwie
Faworki
Rozetki – niby-faworki dla leniwych
Róże karnawałowe
Rozetki – chrupiące i kruche

pieczywo

Bułeczki (z masłem smakowym)
Bułeczki miodowe
Bułeczki śniadaniowe
Odrywane bułeczki z jagodami i wiśniami
Bułeczki z serem
Słodkie bułeczki maślane
Brioszki – francuskie bułeczki drożdżowe
Bułeczki drożdżowe z czereśniami
Bułeczki zawijane
Pluszki – rosyjskie bułeczki zawijane
Norweskie bułeczki cynamonowe
Bułeczki z białym serem
Chałka maślana
Chałka (na zakwasie) z posypką
Chałka
Rogaliki drożdżowe z maślanką
Drożdżowe rogaliki z nutellą
Rogale
Rogale marcińskie
Rogaliki drożdżowe
Chleb odmieniający życie (1)
Chleb odmieniający życie (2)
Chlebek naan (podpłomyk)
Chleb z płatkami owsianymi
Grissini – włoskie paluszki chlebowe
Focaccia (1)
Focaccia (2)
Focaccia z rozmarynem
Grissini (2)

pierniki (ciasta)

Krajanka piernikowa z marcepanem
Piernik dojrzewający (cz. 1 – ciasto)
Piernik na piwie
Piernik marchwiowo – orzechowy
Ciasto korzenne z Guinnessem

przetwory

Dżem dyniowo jabłkowy
Dżem z pomidorów
Czekośliwka
Marmolada pomarańczowa
Pasta pomarańczowa
Smażona skórka pomarańczowa
Masło orzechowo – korzenne
Masa makowa
Krem czekoladowo – orzechowy (nutella)
Lemon Curd (krem cytrynowy bez białek)

serniki

Sernik chałwowy
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką
Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym
Sernik z dynią
Sernik z musem malinowym
Sernik krakowski (z kratką)
Sernik czekoladowy
Sernikowe kwiatki
Sernik na zimno z jagodami
Sernik z brzoskwiniami

z owocami

Jabłka zapiekane
Jabłka w karmelu
Ciasto ucierane z jabłkami
Placek z jabłkami
Jabłka w cieście
Róże – ciasto francuskie z jabłkami
Szarlotka sypana (3)
Szarlotka sypana (2)
Owoce w cieście
Pleśniak
Szarlotka sypana (1)
Ciasto z jeżynami
Sernik z musem malinowym
Tort malinowy
Muffiny z truskawkami
Ciasto cytrynowe z jagodami
Ciasto ucierane z owocami
Biszkopt ze śliwkami
Ciasto odwracane z nektarynkami (Nectarine upside-down chiffon cake)
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką
Babka cytrynowa
Ciasto czekoladowo – bananowe
Muffiny porzeczkowe z likierem amaretto
Ciasto cytrynowe z jagodami
Mini tarty z rabarbarem i jagodami
Odrywane bułeczki z jagodami i wiśniami
Sernik na zimno z jagodami
Jagodzianki
Muffiny bardzo jagodowe
Jagodzianki
Jagodzianki z kruszonką
Drożdżowy placek z borówką amerykańską
Owoce w kruchym cieście

Leave reply

*

Back to Top